Ett seriöst inlägg mitt i allt

Jag blir alltid så besviken när jag läser i en tråd som på något sätt handlar om sextrakasserier gentemot unga tjejer. Där hittar jag alltid minst en kvinna som säger att ”ja men varför säger de inte bara ifrån? Då händer det ju inte igen”. Sånt kan jag få spader på, för oftast handlar detta om tonårstjejer som troligen inte är tillräckligt modiga för att säga ifrån. I den tråden jag läste om idag handlade det om att en tjej blev instängd i en ring full av killar som tafsade på henne. Här tyckte alltså den här kvinnan att det var tjejen som gjorde fel, för att hon inte sa ifrån. Nu var självklart ingen av oss där, tjejen kan ha sagt ifrån utan att det hjälpte, men oavsett så tycker jag att vem som helst borde förstå att det är en väldigt utsatt situation. Flera killar mot en tjej.

Jag hade turen att inte bli utsatt för något sånt i skolan. Jag var inte direkt en av de där snygga tjejerna som killarna ville röra överhuvudtaget. På den tiden störde det mig förstås. Jag minns att jag undrade varför inte jag också kunde få se ut som de där populära tjejerna i klassen och få en pojkvän. Men såhär i efterhand, när jag tänker tillbaka på hur killarna ofta tafsade på tjejerna fastän de sa nej upprepade gånger, så tänker jag att jag faktiskt hade tur. För vem vill egentligen bli utsatt för sånt?

Jag är en sån person som är väldigt tveksam till att skaffa barn. Men om det någon gång blir av ändå, har jag alltid önskat att jag ska få en dotter. Samtidigt skrämmer det livet ur mig att ens tänka på att få en dotter med tanke på allt man läser om hur tjejer blir trakasserade på rasterna eller när de går hem från skolan. Visserligen skrämmer det mig att få en son också, för även de kan råka ut för hemska saker, men av någon anledning skrämmer tanken på en dotter mig mer. Tänk om hon inte blir som jag var i skolan. Tänk om hon faktiskt blir en av de där populära tjejerna som killarna vill ta på. Och hon inte vågar säga nej, eller om hon gör det och ingen bryr sig?

2 reaktioner till “Ett seriöst inlägg mitt i allt

Lägg till

    1. Usch, inte direkt sådana minnen man vill ha från skolan 😦 Jag var också mobbad större delen av grundskolan, delvis för mitt utseende (jag var lite rund och ”pojkig”), men för mig ledde det snarare att killarna inte ville ta på mig. Som tur var. Men vet ju att det lika lätt kan gå åt andra hållet istället 😦

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: