Veckans bokbloggsfråga

Veckans fråga hos barnboksbloggen är: Skulle du vilja skriva en egen självbiografi om något som hänt i ditt liv? Finns det någon person som du gärna skulle vilja läsa en biografi av eller om?

Jag har faktiskt tänkt skriva en självbiografi om min uppväxt, men samtidigt tycker jag det är svårt med tanke på hur känsligt det är. Skulle nog hellre väva in min historia i en fiktiv berättelse med fiktiva karaktärer istället, för att slippa peka ut människor.

Kan inte komma på någon som jag verkligen skulle vilja läsa en biografi om/av. När jag läser en biografi eller sann historia så brukar det sällan spela någon roll vem personen i fråga är utan vad historien handlar om, vad personen har varit med om i sitt liv. Låter det lockande så läser jag. Just nu håller min man på och läser Zlatans bok som jag gav till honom i julklapp. Jag är inte direkt något fan av Zlatan – eller tja, jag är inget fan av fotboll snarare – men när min man berättar om boken blir jag ändå nyfiken. Så den kunde vara intressant att läsa någon gång 🙂

4 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga

Lägg till

  1. Jag tror på uttrycket ”att gräva där du står”, att skriva om saker som är kända för dig, saker som du redan har mycket kunskap om. Jag försöker ofta väva in personliga erfarenheter i det mesta jag skriver, mest för att det känns mer trovärdigt. För att göra det behöver det ju inte vara en biografi 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: