En scenbank

Hej allihopa! Ännu en vecka har gått. Varför går det så extremt fort för? Jag behöver mer tid. Men det har varit en bra vecka iaf, och det kanske var just därför den gick så fort. Solen har varit framme och jag har mått bra. Dessutom har jag hittat en kyrka som jag nog tror att jag kan komma att trivas i (vilket är en stor grej för mig eftersom jag inte riktigt trivts i en församling sen jag gick gymnasiet).

En annan grej jag fått för mig att börja fixa med i veckan är en ”scenbank”. Jag har inget bättre ord för det, men det är helt enkelt ett dokument där jag bara samlar random scener, konversationer, beskrivningar av karaktärer osv som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av men ändå vill skriva ner. Ex igår när jag umgicks med ett par kompisar så träffade vi en lite rolig typ som jag kände att jag ville ha som en karaktär i en bok någon gång, så då skrev jag ner några rader om honom och några citat som jag kan ha till en annan gång. Har också en kompis som är nykär nu och hon säger så söta saker hela tiden, så det passar jag också på att skriva ner. Passar ju bra att stoppa in i en kärlekshistoria sen! Tänker lite som en vän sa till mig när hon köpte iredningsprylar innan hon ens hade egen lägenhet att ”jag vet inte riktigt vart jag ska göra av dem nu, men någon gång kommer jag ha plats för dem”. Just nu kanske jag inte vet vilken karaktär som ska skapas utifrån den där snubben vi träffade, men i nästa manus kanske en sådan karaktär passar perfekt så det är lika bra att skriva ner.

Har börjat fundera på hur mycket jag egentligen missar pga att jag alltid har hörlurarna i. Egentligen borde jag försöka skippa musiken när jag sitter på caféer eller på bussen, bara för att höra vad folk pratar om och vad som kan vara intressant att peta in i ett manus.

Brukar ni göra så? Skriva ner saker om personer ni träffar eller saker ni hör som inspiration till ett framtida manus?

72a38a419a3130811cccd9bbbb7e97c1

CYBVhuKUkAAOzhC.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: