Fem saker

Hittade bilden nedan på facebook imorse. Tyckte den stämde så sjukt bra in på hur jag brukar känna inför mitt skrivande. För även om jag älskar att skriva är det sjukt frustrerande emellanåt och man vill helst bara slita sitt hår och skrika rakt ut. Samma sak gäller redigeringen. Tror det är därför jag lägger så mycket tid på råmanuset. Många skriver ju hellre klart första utkastet för att sedan redigera och det är troligen en väldigt bra strategi, men för mig som verkligen avskyr den där redigeringsbiten så känns det smart att få det så rätt som möjligt redan från början. När man sen är färdig så är det ju helt underbart, för en stund, innan nästa projekt är igång, haha!

Det där med att komma på ursäkter är väl ändå den punkt som stämmer bäst in på mig, för jösses vad lätt det är att komma på både det ena och det andra när jag egentligen borde skriva. Lite som när jag ska plugga eller träna. Egentligen allt som bara jag själv förlorar på. Om det gäller något som har med jobbet att göra så skulle jag ju aldrig komma på ursäkter eftersom då förväntas något av mig. Men när det gäller skrivandet är det väldigt lätt att komma på ursäkter, tråkigt nog. Den där skrivtiden borde verkligen prioriteras högre i mitt liv än den gör just nu. Är alltid en så skön känsla efteråt, och som sista punkten säger så är det ju alltid värt det. Lite som när man tvingat iväg sig själv till gymmet fastän man verkligen ville ligga kvar och lata sig på soffan. Då mår man alltid så mycket bättre.

12987207_1249580885069230_823820182406929589_n

En reaktion till “Fem saker

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: