Höstläsningstaggen

Blev taggad av Siri att göra denna lilla tagg 🙂 Så here we go!

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Mja, jag har väl inga jättestora planer mer än att jag vill försöka läsa en hel del. Just nu läser jag ”A court of thorns and roses” och vill gärna läsa ut den. Utöver det vill jag ju sätta tänderna i alla mina resterande bokmässefynd för att förhindra att de står och samlar damm ända tills nästa år (som en del från tidigare år tråkigt nog fått göra..)
 
2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
När frågan säger ”i skolan” tänker jag ju att de menar grundskolan eller kanske gymnasiet. Minns faktiskt inte riktigt vad jag läste på grundskolan, troligen har jag förträngt det, men på gymnasiet läste jag väldigt mycket urban fantasy och favoritserien var som tidigare nämnt House of Night. Som liten var mina favoritämnen svenska, engelska (det kan man knappast tro nu när jag är livrädd för att ens prata engelska) och historia. Även matte var en favorit ett tag, tills vi bytte lärare och inte fick lära oss något längre, då slutade det vara kul.
 
3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
När jag tänker på ”läskiga böcker/filmer” tänker jag direkt på spökhistorier, hemsökta hus och osaliga andar – vilket jag inte riktigt klarar av. Det får mig bara att må dåligt och jag förstår inte riktigt varför jag frivilligt skulle utsätta mig för det. Läskiga romaner som handlar om varulvar/vampyrer går nog mer hem i så fall. Men för det mesta avstår jag ändå från skräck. Finns så mycket otäckt i världen ändå x)
 
4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Lucy Dillons böcker. Känner att jag alltid svarar det men det är verkligen mysläsning för mig. Feel-good och romantik. Det vill jag ha på hösten. Simona Ahrnstedt. Frida Skybäck. Nora Roberts… Men jag tycker också att hösten är perfekt för fantasy, av någon okänd anledning, kanske är det mörkret!
 
5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Kaffe eller varm choklad.
 
6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Comic con och SciFiWorld ser jag fram emot (SciFiWorld är i alla fall spikat, Comic con är fortfarande lite oklart men tror jag dyker upp där som besökare). Annars ska jag plugga, skriva, jobba och försöka hinna se min man mellan varven 😉
 
Jag vet knappt vilka som kikar in här på bloggen så jag struntar i att tagga någon så vem som helst som känner sig manad får göra den helt enkelt!
img_1672

2 reaktioner till “Höstläsningstaggen

Lägg till

    1. Haha ja det kanske vi gör då 😉 Fortfarande lite osäker på om vi ska åka, eftersom det är så nära inpå SciFiWorld. Förra året valde vi CC framför Scifi men nu ska jag ju ställa ut på Scifi så kanske blir tvärtom.. Eller så slår vi på stort och tar båda som vi helst vill, haha 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: