Varför måste alla posera?

Har under de senaste veckorna letat efter en vettig bild att ha på omslaget till mitt nästa manus, utan någon vidare framgång. Inget passar helt hundra. Antingen har tjejerna fel utseende för att matcha min huvudkaraktär och/eller posar något fruktansvärt på bilderna. En välsminkad modell med stor byst som står och håller ett vapen på ett vis som ingen seriös assassin någonsin skulle hålla sitt vapen ger inte riktigt det intryck jag vill att mitt omslag ska ge… De jag tillslut hittar som faktiskt ser vettiga ut visar sig redan vara använda på ett flertal omslag, flera av dem av andra svenska författare. Så nu har jag gett upp och bokat in en fotografering istället. Det är ju egentligen alltid bäst att fota själv egentligen, för då vet man att ingen annan har just den bilden. Nu gäller det bara att hitta ett bra ställe att fota x)

Vilken typ av omslag gillar ni? För mig är det väldigt olika. Ibland föredrar jag enkla omslag med bara någon illustration på, har exempelvis fastnat för omslag med ögon på som exempelvis Sara Dalengrens ”Ensamvarg” eller pocketversionen av ”Rör mig inte”. Men fastnar också lätt för de klassiska engelska urban fantasy omslagen med någon tjej i förgrunden och en stad eller dylikt i bakgrunden. Dock har jag som sagt svårt för när det blir allt för posigt, vilket det ofta verkar bli.

Ett exempel. Jag har väldigt svårt att tro att den här tjejen ska kunna sticka ner någon med det där svärdet. Ser ut som om hon hittade ett svärd och tänkte ”åh, det här blir sexigt!” och bad någon sa en bild på henne medan hon poserade med det.

af4f31de200dd2c2dc769bfc59fdfab3

Några omslag som jag däremot gillar och själv tänkte försöka efterlikna lite till omslaget för ”Magin vaknar” är följande. De ger ett helt annat intryck känner jag 😉

2fdd5b9c989e2c516c3e51a408562dfd

5b91baf4a4999d703d3b289cceb91fd9

b5a1fbbafc658c14ec449ccc649b3c92

d4b1944b17a6775d4814ff72be1de355

4 reaktioner till “Varför måste alla posera?

Lägg till

  1. Vad kul att du gillade omslaget till Ensamvarg. Jag var också inne på att ha min huvudperson på framsidan, men det var precis som du skriver svårt att hitta någon som stämde och som inte poserade. Min huvudkaraktär skulle aldrig stå och pluta med läpparna och försöka se sexig ut så det skulle bara bli jättekonstigt. Nu behövde jag inte göra mitt omslag själv, men jag fick välja hur allt skulle se ut och valde att gå på något enkelt som dessutom går att spinna vidare på och variera så man får en serie som ser enhetlig ut. Lycka till med omslaget!

    Gilla

    1. Ja precis, det är svårt. Min huvudkaraktär skulle aldrig göra det heller så det passar inte alls. Men tror det kommer bli bättre nu när jag fotar själv istället och kan bestämma mer över hur modellen ska stå, vad hon ska ha för kläder, vilket vapen hon ska hålla i osv 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: