När man har skapat en för stark karaktär

Jobbar på förfullt med Förvandlingen och sliter för att komma ikapp med NaNoWriMo. Har ju sagt innan att jag inte är varken orolig eller stressad över att ligga efter, men nu börjar det faktiskt kännas lite grann. 3333 ord behövde jag tydligen skriva om dagen för att bli klar i tid, vilket i och för sig inte är någon omöjlighet men ändå.

Hur som helst, det var inte det jag tänkte gnälla över. Istället tänkte jag skriva lite om det där lilla problemet med att skapa en allt för stark huvudkaraktär. Under mina två första delar av Mellody Looh-serien har jag visat att Mellody klarar rätt mycket, fastän hon sats på prov en hel del. Så nu börjar det nästan bli lite svårt att ge henne utmaningar. Jag har en del ess kvar i rockärmen så hon får nog lite att bita i (hihi), men ändå. Tanken slog mig nu när hon alldeles för lätt tog sig ur en fightingscen som jag trodde skulle ge mig rätt många ord. Men icke. Hon var för bra helt enkelt.

Det här är något man märker rätt tydligt i vissa serier också när de har pågått i flera säsonger. Till exempel Vampire Diaries som hela tiden ska försöka komma på en skurk som var värre än den andre som de precis besegrat. Tillslut börjar man ju undra hur långt de kan gå egentligen? Någon gång måste de ju ha nått toppen och besegrat den största, styggaste, starkaste, sjukaste skurken som finns?

Jag har fått frågan om hur jag vet att min trilogi kommer bli just en trilogi och varför jag inte tänkt fortsätta med den efter den här boken. Delvis för att jag känner att Mellodys historia helt enkelt tar slut där, det var så långt jag hade planerat den och ser ingen anledning att dra ut på den. Men även det här är en betydande faktor. Jag vill inte att det ska kännas som om det hela tiden dyker upp någon ny, mystisk varelse som man aldrig har hört om förut och som hon ska kämpa mot.

Jag menar vi minns ju alla (eller tja, alla TVD-fans i alla fall) när Damon var den största, styggaste, starkaste, sjukaste skurken i stan. Sen kom Katherine. Sen kom Originals. Sen kom … Ah jag vet inte ens. Ni fattar poängen! Till slut blir det bara för mycket med karaktärer som klarar av vad som helst, någon gång måste det ju vara stopp.

0662e30f8bd3e08594bbb62920edaf3b

5 reaktioner till “När man har skapat en för stark karaktär

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: