Mina tankar om: ”Livet efter dig” & ”Arvet efter dig”

Det har blivit ett gäng feelgoodböcker på sistone. Så jag tänkte att jag ska börja slänga upp lite recensioner. Vi börjar med dessa två!

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor/spellängd: 11T 35M
Serie: Lou Clark #1

Mina tankar: Den här boken var magisk. Först tänkte jag att jag kanske inte skulle bli så berörd av den eftersom jag sett filmen och visste vad som skulle hända, men så fel man kunde ha. Boken tar som vanligt upp så mycket mer än filmen, karaktärerna får mer djup och blir ännu mer verkliga, vilket gör att man också blir ännu mer berörd. Det här var den första boken jag läste av Jojo Moyes, men jag köpte ett flertal av hennes böcker på bokmässan förra året så det kommer definitivt bli fler. En solklar 5:a!

Betyg: 5/5


Titel: Arvet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor/spellängd: 408 sidor
Serie: Lou Clark #2

Mina tankar: Efter att jag läst den första var jag självklart tvungen att ge mig på del två direkt, vilket kanske var dumt för den första boken satte ribban väldigt högt och andra delen nådde inte riktigt upp dit. Första halvan av boken gick trögt och jag var väldigt sugen på att sluta, men efter att några på instagram skrev att den blir bättre så fortsatte jag. Och jo, bättre blev den men ändå inte superbra. Även om det var intressant att få veta vad Lou gjort med sitt liv efter allt som hände med Will så önskar jag ändå att det hade tagit slut efter en bok, för även om den här var fin och bra på många sätt så var den inte alls i samma klass som första delen. Så det var en liten besvikelse.

Men när jag satte betyget så försökte jag ändå att inte jämföra den med ettan. Och om jag bara tänker på boken i sig, utan jämförelse, så var den bra. Jag ångrar inte att jag läste ut den för från ungefär mitten och framåt så var den väldigt fin med levande, egna karaktärer som man verkligen kände för. Så den får trots allt en 4/5. Inte helt lika bra som första delen, men fortfarande bra!

Betyg: 4/5

ska%cc%88rmavbild-2017-01-02-kl-14-20-17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: