Mina tankar om: Tisdagsklubben

Titel: Tisdagsklubben
Författare: Anna Fredriksson
Förlag: Bokförlaget forum
Antal sidor/spellängd: 281 sidor
Serie: –

Mina tankar: Hittade den här boken på second hand för ett rätt bra tag sen och fastnade egentligen mest för omslaget, den såg lite mysig ut. Så den fick följa med hem, sen har den stått där i bokhyllan utan att jag tänkt så mycket på den. Men nu tog jag äntligen ner den från hyllan och det ångrar jag inte. En oerhört mysig bok som skapar känslor åt alla håll och kanter. Ena stunden kände jag sorg, andra stunden lycka, precis som huvudkaraktären i boken. Jag älskar tanken på att det aldrig är för sent att faktiskt göra det man vill och att våga ändra på sitt liv om man inte trivs i det.

Men en grej som jag inte gillade och som jag tycker är allt för vanligt numera, det är att hon var otrogen och att det var ”okej”. Det känns som om det har blivit en grej nu i både böcker och filmer att en karaktär är otrogen men det gör egentligen inte så mycket. Det finns alltid någon anledning, ”han älskar mig inte längre”, ”jag är inte lycklig med henne”, ”vi ska ändå skiljas”, ”han ligger ändå inte med mig” osv. Och då är det okej tydligen. Nej. Det är inte okej. Bläh vad trött jag blir på det här.

Men bortsett från det då så gillade jag boken som sagt. Väldigt mysig och fin. Älskar hur hon vågar ta steget att faktiskt anmäla sig till den här kursen, för med tanke på hur inrutat hennes liv varit innan så måste det ha varit ett väldigt stort steg. Och det är så fint att se hur hon får nya bekantskaper där i gruppen och vågar ta tag i sitt liv.

Så trots den där otroheten som stör mig något enormt får den en fyra. Hade kunnat vara en femma utan den dock.

Betyg: 4/5

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 14.20.34.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: