Att skriva reportage

Vi har som uppgift till på söndag att skriva ett reportage. Det fick handla om vad som helst och efter väldigt mycket funderande intervjuade jag en vän som är egenföretagare och jobbar för att nå sitt drömjobb. Jag fick jättebra svar och blev så sjukt inspirerad av henne, men att skriva ihop själva reportaget visade sig inte vara riktigt lika smidigt.

Det här är första gången jag skriver den här typen av texter. Ett reportage som är en konstig blandning av skönlitteratur och nyhetsjournalistik, vilket förvirrar mig till maxnivå. Jag har väldigt svårt att inte luta åt det ena eller andra hållet.

Samtidigt är det en skrivform som jag skulle vilja behärska och bli bra på för jag älskar ju att läsa reportage. Ett reportage gör mig oftast mycket mer intresserad än en vanlig nyhetsartikel eftersom de är så levande på något vis, man förflyttas verkligen till platsen, ser personerna framför sig, precis som i en skönlitterär bok.

Vi får väl se om det här blir något vettigt, om det blir det kanske jag lägger upp det här!

Bilder från Pinterest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: