Mina tankar om: Forsdansen

Titel: Forsdansen
Författare: Ida Tidman
Förlag: Mörkersdottir
Antal sidor/spellängd: 236 sidor
Serie: Sägnen om Silverforsen (#1)

Om boken (från bokus): 18-åriga Tova upptäcker att det hon alltid trott varit folksägner i själva verket är en högst verklig värld, dold i den djupa skogen. Hon försöker lära sig spela fiol men det enda som kommer ut är falska toner. En viktig skolkonsert får henne att lyssna extra noga till morfaderns sägen om hur man kan få musikens gåva genom att offra till Näcken. Men vad som först bara är en rolig fantasi förvandlas snart till en farlig lek där både vännen Signe och fotbollskillen Johan dras med.
Hon snärjs och förförs av den nyckfulle och hänsynslöse Näcken, och blir en bricka i ett spel mellan fientliga makter. Skogen avslöjar sina hemligheter, såsom skogsrån, älvor och troll, och mörka väsen smyger sig närmare. För den som spelar Näckens polska kan inte sluta spela och de som dansar dansar tills de dör.

Mina tankar: Förtrollande, det är så jag bäst skulle beskriva den här boken. Det är inte ofta jag slukar en bok på en dag, men när det händer då vet jag att det var en riktigt bra bok. Tidman skriver på ett sätt som hindrar mig från att lägga ifrån mig boken och gör att jag själv smittas av den trans som Tova fastnar i. Berättelsen börjar lite drömmande men blir succesivt mörkare när skogen öppnar upp sig och fler folktroväsen blandas in i mixen. Vissa händelser var lite förutsägbara, men det gjorde egentligen ingenting för jag ville fortfarande fortsätta läsa. Huvudkaraktären Tova var lätt att fastna för, även om jag inte förstod hennes lust att hela tiden verka vilja utmana ödet. Det var intressant att få upptäcka skogens varelser tillsammans med henne, kanske extra mycket för mig som inte läst så mycket folktroinspirerad fantasy innan.

Helt klart ett hett lästips för alla fantasyälskare där ute. Ser fram emot fortsättningen!

Betyg: 5/5

IMG_4573.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: