Författarbesök, nytt avsnitt & mässplaner

Värst vad veckorna går fort nu då, nu är det plötsligt mars. Och tre veckor kvar till min satta deadline. Nja, den kommer jag nog behöva skjuta på lite.. x) De senaste veckorna har jag inte riktigt haft tid, det har varit så mycket annat hela tiden. Men nu är snart den här kursen över och då har jag två veckors paus innan nästa börjar så då tänkte jag se till att verkligen få saker gjorda.

Men fastän jag inte jobbat så mycket med manuset så har jag gjort massa annat kul, bland annat höll jag i mitt första författarbesök i torsdags på Eksjö bibliotek. Det blev första gången både för mig och för biblioteket så vi hade ingen aning om ifall det skulle dyka upp någon, men två tjejer blev det som var extremt taggade och engagerade, vilket gjorde det hela ännu roligare. Trodde först att det skulle vara jobbigt att stå där och prata i två timmar eftersom jag ofta är så nervös när jag ska prata inför folk, men det visade sig vara lättare än att bara prata i 10 minuter som jag normalt sätt gör på mässor och liknande. De där två timmarna bara flög förbi och det slutade med att jag till och med stannade en halvtimme extra för att tjejerna skulle hinna bli klara med workshopen. Riktigt roligt med andra ord, hoppas att fler bibliotek känner för att bjuda in mig för det här gör jag gärna igen.

IMG_5192

I veckan släppte jag också ett nytt avsnitt av ”Livet som författare”. Egentligen skulle det avsnittet ha släppts för flera veckor sedan, men jag har varit lite seg med att redigera det, haha. Men nu finns det i alla fall uppe på libsyn och iTunes för alla som vill lyssna! Avsnittet handlar om noveller och jag bjöd in Eva Holmquist eftersom jag själv inte känner mig som någon expert på just det området. Vi pratade bland annat om vilka idéer som funkar i novellformatet och vilka fördelar det lilla formatet har i jämförelse med en roman.

Dessutom har vi på förlaget börjat planera lite inför SciFiWorld Göteborg som är den 8-9 april. Först hade vi inte tänkt åka, utan hade tänkt ta det rätt lugnt till bokmässan i Göteborg i höst, men nu bestämde vi oss för att satsa ändå. SciFiWorld Sthlm i höstas var ju rätt seg, så hoppas att den här blir bättre. Känns oavsett roligt att åka iväg på mässa igen, men ska försöka att inte köpa så mycket själv den här gången, haha. Har alldeles för lätt att slänga bort pengar på de här mässorna x)

Annars så är planeringen för bokmässan i full gång också. Som jag nämnt tidigare så börjar ju planeringen för nästa år egentligen redan på mässans sista dag. Just nu är det väl mest jag som håller på iofs, försöker bestämma mig för vad jag ska ha för utstyrsel i år. Jag har ju några i lager nu som jag haft tidigare år, men jag skulle också vilja göra lite Natalja-cosplay eftersom ”Magin vaknar” släpps på mässan, så försöker hitta passande saker till den.. Hennes kappa får jag nog skippa dock, det brukar vara varmt nog där inne ändå.

Vad tycker ni jag borde klä ut mig till? Det jag har grejer till hemma är ju vampyr och ängel, så funderar lite på att köra på olika varje dag, men då är ju frågan vad jag ska vara fjärde dagen? 😉

IMG_20150924_085440img_2028

2 reaktioner till “Författarbesök, nytt avsnitt & mässplaner

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: