Förstört dokument

I veckan så hände det som nog är alla författares mardröm, mitt manus ”gick sönder”. Hade det liggandes på min externa hårddisk eftersom jag har så dåligt med plats på datorn, men tänkte att jag skulle lägga över det på iCloud istället för att slippa släpa med mig hårddisken. Men något gick fel vid överföringen så nu är manuset fullt av fyrkanter och andra konstiga krumelurer istället för text… Så med andra ord är det mesta av jobbet jag lagt ner sen i julas borta. Har fått börja om med det första utkastet nu och det känns sådär måste jag säga. Fy vad omotiverande det är att behöva börja om. Som tur är så hade jag några av ändringarna i andra dokument, men ändå. Plötsligt känns september extremt nära…

Så om ni inte hör så mycket ifrån mig de närmaste förstår ni varför 😉

Magin vaknar 3

 

2 reaktioner till “Förstört dokument

Lägg till

  1. Åh nej, så jobbigt! Ett tips är att spara varje ”sittning” i ett nytt dokument, då förlorar man åtminstone inte lika mycket. Det blir många dokument, men det kan det vara värt. Dokumenten tar ju inte så mycket plats. Och om man alltid döper det till samma sak fast nästa siffra är det dessutom väldigt lätt att hitta senaste versionen, då går man bara till sista sparade (sista numret) 🙂 Vet inte om det hade hjälpt i överföringen, men kanske om du bara testat att överföra senaste versionen.

    Eller också istället för att överföra kanske det är bättre att kopiera, jag har flera kopior av mina dokument på olika ställen. Lite krångligt att hålla ordning i början men man lär sig fort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: