Och så var den slut…

Det är så konstigt hur man går och peppar ett helt år, sen flyger de där fyra mässdagarna förbi och man kommer hem med en tomhet på något vis. Försökte landa lite igår, men känns fortfarande som jag har baksmälla. Boksmälla kan vi väl kalla det 😉

Så hur var mässan då? Bra, tycker jag ändå. Inte jättebra, men bra. I tisdags åkte jag ner till förläggaren för att vi behövde ha hela onsdagen på oss. Tidigt på onsdagsmorgonen åkte vi för att hämta bord vi hyrt och släpvagn som vi sedan lastade full med böcker, hyllor och pynt. Det är inte klokt så mycket grejer man får in i en så liten monter ändå, haha. Sen åkte vi ner till mässan för att bygga. Hade fått upp lakan, banderoll och möbler när vi plötsligt blev avbrutna av säkerhetsvakter som undrade om våra lakan var flamsäkra och ville prova att elda en bit. Tydligen var de inte det utan vi fick vänta två timmar på att de skulle komma och spraya dem (och så lyckades de spraya typ allt vi hade med oss också så flera av våra böcker är också flamsäkra nu..). Under tiden som vi väntade där fick några puckon för sig att bryta sig in i Astrids bil där min väska låg och i den fanns min plånbok. Så medan de andra började bygga klart montern fick jag ringa runt och spärra kort. Inte direkt den start man vill ha på mässan…

Torsdagen kom och montern stod färdig för besökarna trots krånglet dagen innan. Vi hade en jättebra torsdag där vi fick besök av trevliga bibliotekarier och massa härliga bookstagrammare och bokbloggare. En lugn uppstart helt enkelt. Samma sak gällde fredagen. Sen kom lördagen. Vi som befann oss inne på mässan märkte inte av mycket av vad som försegick utanför, däremot märkte vi att det var väldigt glest i gångarna eftersom de stängde av huvudingången och uppmanade folk att stanna hemma istället för att åka in till mässan. Så sjukt tråkigt att demonstrationerna skulle förstöra så för mässan.. Vi hade en paneldebatt på stadsbiblioteket på förmiddagen och var alla lite nojiga över hur vi skulle lyckas undvika demonstranterna, men som tur var hann vi både dit och tillbaka till mässan innan kaoset bröt ut. Sen höll vi oss inne. Jag och Caroline snackade på seriescenen inför fullsatt publik vilket var fantastiskt roligt och fick besök av så fina läsare som vågat sig dit trots kaoset.

Sen kom söndagen, mässan sista dag. Ett ganska lugnt avslut där jag lyckades plocka på mig allt för många böcker (jag borde verkligen bara hålla mig i montern på söndagarna…) haha. Och en svettig nedmontering av montern senare satt jag i bilen på väg hem igen.

Magin vaknar hittade hem till massa nya läsare och jag ser så fram emot att få se vad de tyckte om Natalja och hennes framtida Göteborg sen ❤

Så här kommer en liten bildbomb. Glömmer alltid att ta bilder med läsare som kommer fram, är så sämst på det! Så om ni kommer fram till mig på en mässa och vill ta bild, säg till för jag glömmer alltid bort det, men det är ju så kul att ha efteråt.

IMG_8707IMG_8709IMG_8710IMG_8717IMG_0057Blev intervjuad av Emilia Söelund från JP kultur i SmåLits monter på torsdagen. Vi snackade om Magin vaknar och genren urban fantasy!

IMG_8719Gjorde även en intervju till Kaffepaus JKPG med Anna Erlandsson från Sverok. Vi snackade nördkultur och om att flera borde våga sig ut ur garderoben och våga vara nördiga. Lyssna på intervjun i vårt senaste avsnitt på iTunes eller HÄR.

IMG_8727En hel del godis blev det såklart också 😉

IMG_8734På fredagen klädde jag ut mig till Natalja för att fira släppet av Magin vaknar. Älskar det här krulliga håret, borde kanske skaffa sånt 😉

IMG_8737IMG_8738IMG_8739IMG_8762På fredagskvällen hade vi releasefest i montern. Kanske lite sent för många hade hunnit dra hem, men det var mysigt i alla fall!

IMG_8759IMG_9085IMG_8913Siri från Sizzens bokblogg kom förbi och hon kom ihåg att vi borde ta bild 😉

IMG_8751IMG_8867IMG_8874IMG_8782Och hemma hos Caroline blev det tårta. Lika bra att fira ordentligt innan vi ger oss in i de nya manusen.

IMG_8815Lördagen kom och vampyren inom mig vaknade.

IMG_8820Panel 1 på stadsbiblioteket som pratade om politik inom fantastiken. Från vänster har vi Anna Vintersvärd, Anna Jakobsson Lund, Pernilla Lindgren och Marcus Olausson.

IMG_8823IMG_8825Så var det vår tur och vi pratade om vad YA egentligen är och varför vi tror att många vuxna gärna läser de böckerna. Från vänster har vi Eva Holmquist, Lisa Rodebrand, jag och Annah Nozlin.

IMG_8827Intervjuades av Fantastisk podd!

IMG_8860IMG_8863Passade på att köpa Sofies nya bok. Ser helt slut ut på den här bilden, haha!

IMG_8830IMG_8864Och så var vi uppe på seriescenen. Borde verkligen smygfotat alla som lyssnade för att påminna mig själv sen om hur många som faktiskt kom. Var helt chockad, haha. Helt klart något vi borde göra varje år.

IMG_8871Och så var det söndag och änglavingarna åkte på.

22199160_1975114312758046_1243726935_o22219467_1975114299424714_684032018_oLupina Ojala passade på att fota mina vingar när jag hälsade på i hennes och Anna Jakobsson Lunds monter!
IMG_8899Josefine Sandblom kikade förbi i Fantastikgränden!

IMG_8882Och så en bild på två trötta människor innan nedmontering. Längtar redan till nästa år!

IMG_8890Och här är min bokhög. Hade en rätt lång lista, men bara tre av dem som fanns på listan fick följa med hem. Plus några andra då 😉 Wonder woman och Geekerella stod dock på min önskelista inför jul, men kunde inte låta bli när jag såg dem där i SF-bokhandelns monter. Nu är det bara att hitta tid att läsa alla, men tänkte försöka hinna med åtminstone ”Älvkorset” och ”När äventyret väntar” den här månaden. De är korta och bra. Precis den längden jag vill ha på mina böcker, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: