Författare jag inspireras av

Något man ofta får frågan om som författare är just vilka andra författare som inspirerar en och vilka som är ens favoritförfattare. Ibland blir jag helt tom i skallen när jag får den här frågan och börjar babbla författare som jag knappt ens gillar, haha. Så nu tänkte jag sammanställa en liten lista för den som är nyfiken. Vill dock påpeka att den här listan ändras ju lite hela tiden i och med att jag upptäcker nya författare och nya böcker jag älskar. Men såhär ser den ut för tillfället.

Inom feelgood & romance:

Lucy Dillon 
Jag tror att jag brukar vara rätt bra på att komma ihåg att nämna henne. Hon har länge varit en favorit för mig och jag vet att om jag läser en av hennes böcker kommer jag att tycka om den och den kommer lämna mig glad efter att ha läst sista sidan. Så mysiga! Har dock inte läst alla hennes än faktiskt, mest för att de är långa och tar lite längre tid än andras, haha. Men men, det är skönt att ha några att välja mellan när jag är sugen på att läsa något av henne.

Frida Skybäck
Älskar det jag läst av henne hittills och bad om recensionsexemplar på hennes nya ”Bokhandeln på Riverside Drive” som helt klart låter som en bok för mig. Både Norrsken och Polarnatt trollband mig när jag läste dem. Det är något med sättet hon skriver som gör att jag inte vill sluta läsa, lever mig så lätt in i karaktärerna och deras omgivning.

Sofia Fritzson 
En favorit både inom paranormal romance och vanlig romance. Tycker alltid hon skriver så sockersött och fint. Till och med erotiken känns sockersöt, vilket jag inte tycker den brukar göra annars. Längtar så efter hennes nästa bok!

Inom fantasy & paranormal romance:

Jeaniene Frost
En tämligen ny favorit men jag fastnade snabbt för hennes Night Huntress-serie. Det var helt klart böcker i min smak och det var längesen jag kände att jag verkligen ville fortsätta läsa en fantasy-serie (eller är det egentligen paranormal romance kanske? Såg att författaren själv beskrev det som det iaf). Här är det nog mest karaktärerna som gör det. Sättet hon skriver är lite så som jag själv gillar att skriva, rakt och enkelt. Men karaktärerna är det som får mig att fastna. Och att det är lite Buffy-känsla över det hela.

Emma Andersson
Hon har inte försvunnit från listan fastän många år passerat sen jag läste hennes böcker första gången. Nu finns de ju inte ens att köpa längre men jag har som tur är första kvar i bokhyllan. Har läst ”Där drömmar blir till” flera gånger och älskat den varje gång. Hoppas verkligen att hon kommer med något nytt snart. Hon skriver så vackert och sagolikt!

Caroline Hurtig
Känns kanske partiskt men jag hade sagt detta även om vi inte varit vänner och hon inte varit min förläggare. Hennes sätt att skriva är magiskt och det är en sagolik stämning i alla hennes böcker, något jag alltid önskar att jag skulle kunna få till.

Kristen Cashore
Också en gammal favorit, men Katsa, Po och Flamma (ja jag läste dem på svenska, haha) är karaktärer som har följt med mig ända sedan jag läste böckerna för 5-6 år sen. Måste ta och läsa om dem snart.

Tricia Levenseller
Nu har jag ju bara läst en bok av den här författaren, men jag hoppas att jag kommer älska bok två som kommer snart lika mycket. Hon har också det här lättsamma sättet att skriva, ett rakt och enkelt språk med karaktärer som kanske är lite sterotypiska för genren men som jag verkligen gillar. Dessutom älskade jag att hon skrev om pirater. Hade det inte varit just pirater kanske hon inte hade hamnat på den här listan 😉

Var på väg att lägga till Sarah J. Maas på listan eftersom hon är en sån som jag ofta säger att jag inspireras av. Men egentligen vet jag inte om det är sant. Har hittills läst tre delar i Glastronen-serien och minns knappt något från dem nu mer än att jag älskade första delen. ACOTAR-serien var inte heller någon favorit, i alla fall inte första boken, men har inte riktigt känt att jag orkat prova del två och tre än. Så jag kan väl mer säga att Glastronen är en favoritbok, även om författaren kanske inte helt platsar på den här listan.

Så där har ni dem. Författarna jag inspireras av, eller åtminstone tycker väldigt mycket om och vill inspireras av. Sen vet jag inte om det faktiskt funkar i praktiken 😉

Nu ska jag tillbaka in i mitt manus. Har två kapitel kvar nu. Visserligen två rätt långa kapitel men ändå.

IMG_0827

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: