Write without fear …

… edit without mercy. Försöker tänka så just nu. Stryker saker snabbt för att inte hinna tänka över det så mycket. Vissa kapitel gör ont ändå, mina darlings som jag måste döda. Aj. Men men, jag vet att det kommer göra historien bättre i slutändan.

Hoppas bli klar med första redigeringsomgången den här helgen. Har redan skrivit om flera kapitel som skulle skrivas om, så nu är det mer småfix innan jag går över till att fylla ut slutet. I tidigare böcker har det varit bikaraktärernas historier jag varit helt nöjd med vid första redigeringen och Mellody som jag känt att jag tvivlat lite på. Om hon känts spretig, om hennes historia är intressant osv. Nu känner jag mig istället helt säker när det kommer till hennes kapitel. Däremot har jag svårare för bikaraktärerna (därav var jag tvungen att kill some darlings). De kändes inte helt rätt, inte helt relevanta.

Men nu känns det som att jag är på rätt spår igen, även om det var lite smärtsamt att ta bort vissa saker som jag tyckte var så bra.

Extra roligt att sitta och redigera när min lilla novell ”Levande död” fått så fina recensioner! Än så länge har den valts ut som favorit hos två av de som recenserat (iaf som jag sett) och det känns superkul! Kommer eventuellt publicera den som en ensam e-novell sen också. Hade egentligen tänkt skriva en hel bok om den idéen, men samtidigt kändes det som om jag fick med det viktigaste i novellen.

För er som är nyfikna på antologin heter den ”Bortom portalen 2” och finns att köpa hos nätbokhandlarna. Tror att det är bäst pris hos adlibris! Eventuellt kommer förlaget fixa så att det även går att köpa den via vår webshop, annars kommer vi ha med den till bokmässan i höst 🙂

Bortom_portalen_2_x1400-720x1024

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: