En liten enkät

Hittade en enkät hos Oarya.se och tänkte att det var ett bra sätt att skjuta lite extra på redigeringen… 😉 Nu är ju inte detta en bokblogg, men eftersom jag har en bookstagram där den här kanske inte riktigt får plats så får den hamna här ändå!

Senast köpta bok: Bra fråga. Var faktiskt ett litet tag sen jag köpte en bok nu. Men tror min senaste var Nordiska myter som jag klickade hem på bokrean. Och även Nio och en halv vecka som jag också klickade hem, ångrar det köpet även om den var billig kan jag säga..

Därför köpte jag den: Det var bokrea 😉

Läser just nu: Mörkrets makt, första delen i Skuggornas stad. En bok jag egentligen haft i bokhyllan superlänge men typ glömt bort efter att jag inte riktigt fastnade i den. Nu fanns den som ljudbok så tänkte ge den en ny chans. Också börjat på Ditt liv och mitt som faktiskt drog in mig snabbare än jag räknat med.

Läser helst: Romantik, fantastik och gärna en blandning av de båda. Älskar böcker med mycket känsla i.

Den bok jag gett bort flest gånger i present: Kan inte komma på någon bok jag gett till mer än en person. Oftast får ju alla olika böcker beroende på vad de gillar. Men hmm … Det finns en liten bönebok-ish (eller typ peppande kristna citat skulle jag mer säga) som jag vet att jag gett till några stycken. Har den själv nånstans men nu minns jag inte vad den heter. Haha, fail på den då. Men aa det är nog den jag gett till flera, annars får alla olika.

Antal olästa böcker på nattduksbordet: Inga faktiskt. Däremot i läsarhörnan ligger det på tok för många… De flesta i min bokhylla är faktiskt olästa för jag byter ofta bort de jag läst om det inte är någon jag tänker att jag gärna läser om.

Så är min bokhylla sorterad: Färg, genre och storlek är det jag sorterar efter. Så långt det går iaf. Sen har jag en hylla som är kaos och av nån anledning är den alltid det hur mycket jag än försöker. Är mest böcker som inte går in på annan plats.

Bokmärken eller hundöron: Bokmärken. Men sen är det ju inte alltid just bokmärken utan det är lite vad som helst som kan fungera som ett bokmärke. Rätt ofta mina egna flyers för böckerna så kan hända att folk som köpt böcker av mig eller som lånat på biblioteket efter mig fått med sig lite reklam som jag glömt plocka ur, haha.

Gör marginalanteckningar: Nope. Om det är något jag vill komma ihåg – t.ex. en extra bra scen som jag vill läsa igen för inspiration – så använder jag små pappersflikar eller post-its.

Förhållande till fotnoter: Vet knappt om jag läst en bok med fotnoter. I så fall har jag väl struntat i dem för kan inte minnas att jag läst någon.

Omslag eller baksidestext: Jag går mycket på baksidetexten faktiskt. Omslaget är viktigt på ett sätt men samtidigt så vet jag att så många bra böcker kan ha mindre bra omslag, så det varierar. Om baksidetexten lockar kan jag köpa hem boken ändå, även om den kanske inte är så snygg.

E-böcker eller papper: Ljudböcker? Jag gillar ju att lyssna på böcker, faktiskt, mest för att jag slipper sitta still då för jag sitter ju alltid still annars. Men när det kommer till e-böcker och papper så är jag nog lika positiv till båda. Gillar att kunna låna hem en e-bok från bibliotektet snabbt och smidigt för att läsa på datorn. Har dock ingen läsplatta så det är inte så smidigt att läsa på t.ex. storytel tråkigt nog. Min mobil är på tok för liten.

Läsa ut eller lägga ner otillfredsställande böcker: Lägger ner. Så gott som alltid. Jag ser ingen anledning i att tvinga mig igenom en bok jag av nån anledning inte tycker om. Kanske om det är ett recensionsex som jag hör massor av bra saker om, då brukar jag tvinga mig igenom bara för att försöka förstå varför alla andra tycker den är så bra. Men annars nej. Det finns så mycket annat att läsa och göra.

Den bok jag läst flest gånger: Där drömmar blir till och de första två delarna ur De utvalda-serien.

Bästa soundtracket till läsning: Lyssnar sällan på något när jag läser. Bara om jag sitter på tåg/buss och då är det bara min vanliga blandade spellista.

Bästa platsen för läsning: I min läsfåtölj. Har faktiskt blivit duktigare på att beta av mina fysiska läsexemplar sen jag äntligen fick mig en liten läshörna, haha.

Bästa läsdrycken: Kaffe kanske, eller varm choklad under vinterhalvåret. Men jag vet inte om jag brukar dricka så mycket när jag läser. Är väl mer nått gott att tugga på…

Bästa lästilltugget: Aa där kom det. Allt som är sött, typ. Lite choklad, nått hembakat.

Favoritbokhandel: Måste ju säga Akademibokhandeln nu när jag jobbar där 😉 Nä men jag har faktiskt ingen som jag alltid handlar från. Det beror så mycket på vad jag ska ha och hur snabbt jag vill ha det. Handlar lika mycket i butiken där jag jobbar som i nätbokhandlarna. Annars gillar jag ju verkligen SF-bokhandeln, även om jag bara besöker den typ en gång om året eftersom jag inte är i Göteborg så ofta (inte i Stockholm eller Malmö heller för den delen). Sen handlar jag såklart massor på mässor också. Inget slår att köpa boken direkt från författaren så länge som det är möjligt att göra det.

Favoritantikvariat: Räknas second hand som antikvariat? Kanske inte, haha, men jag brukar handla en hel del på Myrorna. De får alltid in böcker i min smak.

Jag har dåligt lässamvete angående: Böcker som är skrivna av vänner som jag fortfarande inte läst, för jag inte riktigt haft tid eller prioriterat andra böcker.

Tips för att få tillbaka utlånade böcker: Ingen aning, jag lånar sällan ut eftersom de flesta jag känner som läser bor långt bort.

Gör när jag lyssnar på ljudböcker: Städar, tränar, tar promenader, solar, åker bil/buss/tåg.

Litterär gestalt jag skulle vilja vara: Oj, svårt. Kan jag få vara någon av mina egna? 😉 Kanske Isobel från min Mellody Looh-serie. Henne händer det inte så mycket hemskheter.. Plus att jag gärna hade haft helande krafter.

Läser recensioner: Rätt ofta, men sällan de som är för långa, haha. Men läser sällan recensioner innan jag läser en bok dock, brukar snarare bli efteråt för att se vad andra tyckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: