Vägen till bokomslaget: En jul av minnen

Efter att ha fått taggen #ommittbokomslag på Instagram tänkte jag att detta faktiskt vore en rolig serie att göra. Så här kommer inlägg nummer 1 i ”Vägen till bokomslaget”. Jag tänkte börja med min senaste roman, En jul av minnen.

Eftersom jag gör mina omslag själv finns alltid en omslagsskiss med tidigt i planeringen. Oftast rätt många skisser, om jag ska vara helt ärlig.

Allra första skissen till En jul av minnen. Ett par som kysser varandra i stadsmiljö nattetid. Omringade av glittrande belysning.

Skiss 1 var den första jag skapade. Jag visste att jag ville ha ett par på omslaget, och jag ville ha lite rött och lite guld. Men det kändes ändå inte helt rätt. Jag tyckte det var rörigt och fångade inte helt min blick.

Skiss nummer två av En jul av minnen. Ett kyssande par i vitt vinterlandskap, inramat av snötäckta grenar och kottar.

Skiss 2 började jag närma mig dagens omslag. Lite mer renodlat och ett par som jag kände passade bättre med hur mina karaktärer faktiskt ser ut (som att Martin har långt hår som ofta är uppsatt i en boll). Men jag saknade det röda som gav lite extra värme i bilden.

Skiss nummer tre av En jul av minnen. Ett kyssande par i vitt vinterlandskap, inramat av snötäckta grenar, kottar och rönnbär.

I skiss 3 hade jag fått tillbaka det röda och började känna mig rätt nöjd. Det här var det omslag jag först tänkte köra på för det gav mig den känsla jag ville ha. Romance och ganska renodlat. Ljust och fräscht, fast med toner av rött.

Men så frågade vi våra fantastiska ambassadörer som var brutalt ärliga och bland annat gav mig feedbacken att nja, det kändes lite som en kioskroman man kunde köpa i farten nånstans och sa inte så mycket. Jag lät det smälta lite och insåg att jag helt höll med. Jag ville ha in någon mer detalj som sa något mer om boken än att det var ett par som kysstes. SÅ glad för att de hjälpte mig se det!

Slutliga versionen av omslaget till En jul av minnen. Tudelat omslag med ett kyssande par i vintermiljö nedtill, mitten har titel och författare samt inramat av rönnbär och upptill en bild av två fötter i mysiga sockar, en liten hund och en uppslagen bok.

Så därmed kom den slutliga versionen till världen. Där fick jag in Julias kärlek till böcker, hennes älskade hund Molly och dessutom lite härlig myskänsla som jag känner passar både Julia, Martin och stämningen i boken väldigt bra. Dessutom valde jag ett lite ”bulligare” typsnitt som jag är helt kär i.

Så ja, det var så mitt omslag kom till. Rent tankemässigt i alla fall 🤪🥰 Väldigt nöjd med resultatet och har fått så många komplimanger för omslaget så det känns verkligen som att vi landade helt rätt. Och jag har såklart redan en liknande skiss till del två i serien 🥳

Gabriella med boken En jul av minnen i handen.
%d bloggare gillar detta: