Vad är väl en Bokmässa i Göteborg?

… alldeles, alldeles underbar visade det sig. Den 22-25 september var det dags för årets Bokmässa i Göteborg. Som vi längtat efter år av pandemi och elände, men äntligen skulle vi få åka ner med alla böcker och möta läsare igen.

Jag tog mitt pick och pack med mig ner till Uddevalla och förlaget redan på måndagen och på tisdagen gick första lasset ner till Svenska mässan i Göteborg. Vi fyllde en hel van med möbler, böcker och prylar till montern.

Känslan av att kliva in på mässgolvet igen var alldeles magisk. Skämtar inte när jag säger att jag fick lite gåshud. Äntligen, äntligen var mässan tillbaka!

Eftersom vår utgivning vuxit de senaste åren och blivit mer än bara fantasy bytte vi monter från A-hallen till B08:50. Och för att ge den en extra touch av Seraf beställde vi lila väggar. Kan vara det bästa beslutet vi tagit.

Tisdagen gick åt till att fixa med själva inredningen. Vi byggde ihop bokhyllorna, satte upp hyllor på väggen, rullade in vårt butiksbord och fick signeringsbordet på plats.

På onsdagen åkte vi ner igen och då var det dags för själva pyntandet! Alla böcker och bokprylar skulle på plats, men även rollup, ljuslyktor, växter och annat mysigt för att göra montern riktigt Serafig!

Psst. Hela monterbygget kan du se i vår timelapse på Instagram.

När vi lämnade Svenska mässan på onsdagen stod montern redo för alla besökare och vi bara längtade efter att mässan skulle dra igång!

Men väl hemma på förlaget i Uddevalla skulle vi packa bokboxar. Kan väl säga att vi ångrade liiiiiite att vi släppt en box precis i anslutning till bokmässan 😉

Så mitt i natten signerade jag 60 exemplar av ”Höstlöv över Jönköping” och packade ner i lika många boxar ihop med ”Vad är det värsta som kan hända?” av C N Persson samtidigt som Caroline satt och packade påsar med te halvt i sömnen.

På torsdagen vaknade vi tidigt efter 4 timmars sömn och gjorde oss redo för Bokmässa. Trots sömnbristen var peppen på topp!

Torsdagen, som brukar vara den lugnaste dagen och i ärlighetens namn väldigt seg, tog oss med storm. Den blev en riktig rivstart på mässan och vi gissar att det var tack vare att Bokmässan valde att släppa in allmänheten redan på torsdagen det här året.

Även våra första förffattare började anlända till montern: Kristina Dowling och Christina Öhman!

Mina fina vänner från Bokträff Jönköping kom på besök, och ännu fler dök upp under helgen. Så glad över att jag lärt känna det här underbara gänget bokälskare!

När torsdagen nått sitt slut landade vi på vårt rum på Gothia. I år var första mässan som vi inte pendlade till Uddevalla och sov där vilket kändes otroligt lyxigt. Så skönt att bara kunna ta hissen upp och ner mellan rum och mässa.

På fredagen tog mässan fart ännu mer och vi rullade igång med föreläsningar och signeringar. Vi hade tre programpunkter på fredagen.

Veronica Almer pratade om en modern tolkning på en klassisk kärlekssaga och signerade sin ”Blått blod, rött hjärta”. Sen följde Caroline Twamley upp med att berätta om hur det är att skriva om nu och då. Hon fick signera både ”I päronträdets skugga” och ”Julmiraklet”.

Sist men inte minst hade vi en gemensam signeringsstund för Emelie Beijer och Madelene Lundvall som pratade om sina novellserier.

Fredagen avslutades med vår lilla förlagsmiddag, drinkar och glada skratt. Hur trötta vi än var hade vi lite svårt att avsluta den här magiska dagen!

Sen kom lördagen, den roligaste och mest hektiska dagen på hela mässan. Som vi älskar den!! Och i år hade vi ett fullspäckat schema.

Vi rivstartade dagen med smygsläpp av ”Eira Martell – Flickan av mörkret” av Kristina Dowling och ”Under svart himmel” av Christina Öhman. Och blev helt golvade av det varma välkomnande dessa debutanter fick! Så otroligt välförtjänt och häftigt.

Därefter firade vi boksläpp av ”Månens son” av Anna Granberg och ”Vad är det värsta som kan hända?” av C N Persson. Även deras böcker gick åt som smör vilket var så roligt att se!

Lördagen fortsatte med ytterliggare tre signeringar och tillhörande föredag. Lovisa Wistrands läsare slogs om de sista exemplaren av ”Havsfödd” och signerade även ”Rovmärkt”.

Maria Arell signerade sin ”Äktenskapspakten” och sen avslutade Alice Ekström lördagen med att signera sin serie ”Maskeradnatten” och ”Lögnarspelet”.

Och så avslutade vi hela lördagen med vår stora förlagsmiddag! Ett eget rum på Pinchos fick vi och det blev en riktigt mysig avslutning på dagen.

På söndagen var det lite lugnare och vi varvade ner med vår sista programpunkt för mässan. Det blev signering med Sofia Fritzson och hennes ”Allt att vinna” samt Sara Dalengren med alla sina titlar.

Vi började försöka varva ner och ladda för att packa ihop, men fy så svårt det var att tänka att vi skulle lämna allt det här. Som tur är har vi ju bilder att se tillbaka på för att minnas alla möten och hur underbart mycket folk det var i vår monter hela tiden. Helt fantastiskt!

Men tyvärr tog söndagen slut alldeles för fort och det blev dags att plocka ihop och åka hemåt igen. Till ljudet av flyttkaos plockade vi ihop vår fina lila monter igen.

Trots att det kändes lite vemodigt var det två trötta och väldigt glada förläggare som satte sig i bilen på väg hemåt. Rörda och lite chockade över det mottagande Seraf fått den här mässan.

Stort tack till dig som besökte B08:50 i år! Vi hoppas att vi ses igen nästa år, för vi längtar redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: