SmåLits bokmässa 2023

Äntligen var det dags för årets första mässa, och det var ingen mindre än min lokala mässa SmåLit – Smålands litteraturfestival – här i Jönköping.

Redan dagen innan fick jag hänga med projektledaren Julia Sandwall till P4 Jönköping för att prata om det ökade intresset för skrivande och hur vi märkte av trycket på förlaget. En liten del av inslaget går att lyssna på här.

På lördagsmorgonen drog jag med mig alla böcker bort till biblioteket i morgonkylan. Förutom mina egna titlar hade jag med mig ett helt gäng av förlagets utgivning, både feelgood, romance, skräck och fantasy.

Vi fick en jättebra placering, precis vid entrén till biblioteket. Helt klart bästa placeringen vi haft på SmåLit! Många fick syn på oss direkt när de klev in och stannade till för att kika på böckerna.

Vid bokbordet hade jag sällskap av Sara Dalengren och även vår författare Annelie Mannerström som hade lite försläpp för sin roman ”Ingen konst att falla för dig” som fick ett varmt välkomnande av Jönköpingsborna.

Förutom att stå vid bokbordet så hade jag och Annelie en punkt på Litteraturscenen. Vi pratade om ”Trassliga familjerelationer i feelgood” och hur vi använder familjerelationer för att skapa djup i våra karaktärer.

Dessutom kom SVT på besök och pratade med mig om det ökande intresset för skrivande och hur det syns en tydlig pandemieffekt där många hittat sin kreativitet.

Dagen bara flög förbi, och jag hann knappt runt något till andra på mässan men som tur var passerade de flesta förbi vårt bord någon gång för att säga hej. Alltid lika fint att få möta andra författare och bokälskare!

Nu längtar jag till den stora Bokmässan i Göteborg i höst. ”Bara” 234 dagar kvar …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: