Mina böcker

Här kan ni läsa om de böcker jag fått utgivna hittills och vilka som är på gång. Mina böcker riktar sig till unga vuxna och uppåt.

”Mellody Looh – Födelsemärket”

Första boken i serien om Mellody Looh. Utkom i tryckt exemplar på ”Poopuu förlag” 20 september 2014. Finns sedan 2016 istället hos ”Seraf förlag” som både tryckt bok och e-bok.

Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde …
och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?omslag-focc88delsemacc88rket4.jpg

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.
Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

”Mellody Looh – Flykten”

Andra delen i serien om Mellody Looh. Utkom i tryckt exemplar på ”Poopuu förlag” 30/12-2015. Numera utgiven hos ”Seraf förlag”. E-bok kommer inom kort.omslag-flykten4.jpg

Går det att gömma sig från en del av sig själv …
eller kommer den alltid att nå ytan till slut?

Mellody är på flykt från sin far efter att ha svikit honom. Sveket har väckt något till liv inom henne. Mörker och ljus slåss om vem som ska få kontrollera hennes kropp och det känns som om de snart kommer slita henne itu. Hon söker skydd i Nordlandet. Ett snöbeklätt land med både underliga och livsfarliga invånare.
När hon får reda på att det mörka rådet kidnappat Leo tvingas hon lägga sina egna problem åt sidan för att rädda honom. Men vad kommer hända när hon än en gång utsätter sig för mörkrets lockelser?

”Magin vaknar”

En fristående fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin. Release på bokmässan i Göteborg 2017 och därefter kommer den även vara tillgänglig hos bokhandlarna.

Magin vaknar 3_liten

Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar.
Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas.
Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.

Välkommen in i en värld fylld av spänning och slumrande magi.

Kommande böcker

”Mellody Looh – Förvandlingen” Förvandlingen_liten

Tredje och avslutande delen i Mellody Looh-trilogin. Planerad release: september 2018. Mer info kommer.

Recensioner

Sagt om ”Magin vaknar”: 

”Om jag ska göra en lista över saker jag älskar med den här boken skulle att den handlar om häxor och häxbränningar hamna längst upp, tätt åtföljt av riktigt komplexa och roliga karaktärer. Natalja var den perfekta protagonisten, hon var tuff, sarkastisk och inte så lite häftig. Att Gabriella P. Kjelien valde att skapa en så stark kvinnlig huvudkaraktär anser jag som en av de starkaste och viktigaste komponenterna i boken. Här har vi minsann inget damsel-in-distress nonsens, utan en kvinna som finner styrka i sig själv och är sin egen hjälte.”
– Loveofboooks, Goodreads

”Natalja är en grymt cool huvudkaraktär. Hon känns iskall men hon kan även visa känslor.. Jag skulle vilja säga att denna bok är inte för ‘the light-hearted’, det förekommer död och blod osv, inte extremt detaljerat men det förekommer. Gillar du svensk fantasy med en riktigt badass huvudkaraktär? Läs denna bok!”
– Bookishyfalling, Goodreads

”En fantastiskt spännande bok där man dras in från första sidan och vill inte ens lägga ifrån sig den efter sista sidan.”
– Camilla, Goodreads

”Fartfylld, kamp mot den renrasiga människan som försöker att utrota alla häxor som sägs ha magiska krafter.”
– Agnetha, Goodreads

”Jag tyckte boken var jävligt bra! Plotten var sjukt spännande och alla karaktärer var intressanta.”
– Abooknerdsworld, instagram


Sagt om ”Mellody Looh – Flykten”:

”I Flykten får man också ta del av fler platser i Lavida, som Nordlandet och öst- och västhavet. Spänningen ökar i och med kampen mellan mörkt och ljust blir mer påtagligt, samtidigt som relationsdramat ökar med fler bråk och mer passion. Jag rekommenderar Flykten till de som tycker om fantasy, relationer och spänning med en mörkare underton. Boken passar dessutom bra om man behöver en mer lättläst bok som inte är barnslig, utan vuxen. Detta på grund utav språket som är vackert, men samtidigt relativt kortfattat och enkelt, samt bokens längd.”
– Ellen Gustavson, Goodreads

”Flykten är ett enda stort fantasifullt äventyr och man får möta nya varelser och nya miljöer i den pågående kampen mellan ljus och mörker. Riket under vatten och dess invånare, var det som fascinerade mig mest. ”
– Sara, http://www.beasbokhylla.se

”Denna bok är självklart favoriten av de båda med en mix av spänning, blod och kärlek.”
– Yamilé Andersson, Goodreads

”Det har varit två fantastiska dagar av panik, spänning, skratt och tårar, en riktig bladvändare.”
– Emma Sandberg

”Det är en riktigt spännande historia, och den är ännu bättre än första boken, även om jag gillade den också. Jag är grymt imponerad av Gabriellas fantasi!”
– Ewa Broberg, www.lagomlycklig.nu

”En bok som levererar spänning från början till slut. Gabriella fångar läsaren precis som i första boken och det är inget hopp mellan böckerna vilket jag gillar. Jag slutade inte läsa annat än när jag var tvungen. Med andra ord fängslande och speciell då fantasin i dessa böcker skiljer sig från det vanliga och har en egen stil.”
– Åsa Lindblad

”Jag tycker om Gabriellas påhittighet och hur hon gång på gång överraskar läsaren med både de känslor och händelser som hennes karaktärer upplever. Du kan inte förutspå vad som kommer att ske.”
– Sarah Ödman


Sagt om ”Mellody Looh – Födelsemärket”:

”Det här var en fartfylld bok där det sällan var en allt för lugn stund, helt i min smak med andra ord. Mellody Looh kändes som en ny bok, inte som något jag läst tidigare.”
– Elina, www.elinasbokliv.blogspot.se

”Gabriella skriver fantasy med en tvist, det är lite mörkare och med en helt ny tolkning på så väl vampyrer som formskiftare!”
– Caroline Hurtig, http://carolinehurtig.blogspot.se/

”En perfekt bok att läsa i hängmattan då den är omöjlig att lägga ifrån sig. Det går inte med ord att beskriva hur bra den var utan måste upplevas, läs den! Jag kommer absolut läsa nästa del i serien”
– Siri, www.sizzensblogg.wordpress.com

”Här är det gott om hårda tag, blod och död. Hade det varit en film hade man som tittare varnats för våldsamma scener …
Men här finns även romantik, samvetsfrågor och lojalitet som mjukar upp det hela.”
– Astrid Ahlberg, www.astridahlberg.blogspot.se

”Födelsemärket går snabbt att läsa, den är lättläst, fartfylld och färgstark. Mellody får inget lätt liv i Lavida och sidorna är fyllda av slagsmål, blod, magi, sex och svåra val. Jag fascineras av de olika karaktärerna, särskilt Mellodys bror Leo och önskade att jag fått läsa mer om honom, men även Rose som hela tiden försöker göra det rätta och Triton med sina inre demoner. Dessutom tycker jag det är intressant att Kjeilen vågar trycka på den feministiska sidan av huvudkaraktärerna och peka på problemen i en mansdominerad värld. Jag hade gärna sett mer av det!”
– Gisela Åberg, www.fantasygrottan.blogg.se

”Sin mörka historia till trots lämnar boken efter sig en varm känsla. Perfekt att sträckläsa under en filt i favoritfåtöljen framför brasan.
Jag trodde alla varianter på vampyrer var uttömda, men icke! Gabriella P. Kjeilen har hittat en egen vinkel även om vampyrerna bara är en bit i det stora pusslet. Helt klart är att det är en bok med extra allt, hög fart, en början med inslag av magisk realism som övergår till en känsla av parallella världar med flera planeter som det teleporteras mellan. Det är den klassiska kampen mellan gott och ont, profetior och svåra val för den enskilda individen.”
– Annah Nozlin, www.nozlin.se

”Jag skulle vilja kalla Kjeilens bok något mer mogen än andra ungdomsböcker jag har läst tidigare. Hon skyggar inte för att skriva utförligt om sådant andra författare bara hintar om, och jag gillade verkligen det. Det gör mig förväntansfull inför vad hon kommer skriva i sina kommande böcker! Rekommenderas varmt!”
– Cecilia Ax, http://swebookobsession.blogspot.se/

”Det finns ett genomgående tema som handlar om gott och ont som angrips från olika håll. Men det är inte förenklat utan innehåller nyanser och tänkvärda frågeställningar om vad som egentligen är gott eller ont.”
– Kristina Hård, http://kristinahardblog.wordpress.com/

”Jag gillar Gabriellas värld, den var välutvecklad och intressant. Speciellt gillade jag idén med alla planeter som låg runt Lavida, det tyckte jag var riktigt coolt. En annan sak som jag verkligen gillade att det fanns så många olika varelser i Lavida, där fanns inte bara formskiftare som Mellody är, utan även vampyrer, häxor etc.”
– Emma Johansson, http://emmasbocker.blogspot.se/

”Mellody Looh är en fartfylld, fantasieggande berättelse om kampen mellan ont och gott och den egna kampen inom den enskilda människan.”
– Sofie Trinh Johansson, http://sofietrinhjohansson.se/

”Jag märker att Kjeilen (i flera aspekter av boken) har försökt skilja så mycket som möjligt från de vanliga typiska YA-böckerna och skapa något mer unikt. Och det lyckas hon verkligen med! Relationen mellan dem är inte sådär sockersöt som man har blivit så van vid, utan nu är det mer mörkt och vuxet. Jag gillade dynamiken mellan de två redan från början.”
– säger Pia Olofsson, http://bookrelated.devote.se/, om Mellodys och hennes partners kärleksrelation.

Annonser