Mina böcker

Här kan ni läsa om de böcker jag fått utgivna hittills och vilka som är på gång. Mina böcker riktar sig till unga vuxna och uppåt.

”Mellody Looh – Födelsemärket”

Första boken i serien om Mellody Looh. Utkom i tryckt exemplar på ”Poopuu förlag” 20 september 2014. Finns sedan 2016 istället hos ”Seraf förlag” som både tryckt bok och e-bok.

Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde …
och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?omslag-focc88delsemacc88rket4.jpg

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.
Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.
Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

”Mellody Looh – Flykten”

Andra delen i serien om Mellody Looh. Utkom i tryckt exemplar på ”Poopuu förlag” 30/12-2015. Numera utgiven hos ”Seraf förlag”. E-bok kommer inom kort.omslag-flykten4.jpg

Går det att gömma sig från en del av sig själv …
eller kommer den alltid att nå ytan till slut?

Mellody är på flykt från sin far efter att ha svikit honom. Sveket har väckt något till liv inom henne. Mörker och ljus slåss om vem som ska få kontrollera hennes kropp och det känns som om de snart kommer slita henne itu. Hon söker skydd i Nordlandet. Ett snöbeklätt land med både underliga och livsfarliga invånare.
När hon får reda på att det mörka rådet kidnappat Leo tvingas hon lägga sina egna problem åt sidan för att rädda honom. Men vad kommer hända när hon än en gång utsätter sig för mörkrets lockelser?

”Magin vaknar”

En fristående fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin. Release på bokmässan i Göteborg 2017 och därefter kommer den även vara tillgänglig hos bokhandlarna.

Magin vaknar 3_liten

Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar.
Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas.
Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.

Välkommen in i en värld fylld av spänning och slumrande magi.

Kommande böcker

Förvandlingen_liten

”Mellody Looh – Förvandlingen”

Tredje och avslutande delen i Mellody Looh-trilogin. Planerad release: september 2018. Mer info kommer.

När allt ställs på sin spets, väljer du den du vill vara eller den du måste vara?


Recensioner

Sagt om ”Magin vaknar”:

”Om jag ska göra en lista över saker jag älskar med den här boken skulle att den handlar om häxor och häxbränningar hamna längst upp, tätt åtföljt av riktigt komplexa och roliga karaktärer. Natalja var den perfekta protagonisten, hon var tuff, sarkastisk och inte så lite häftig. Att Gabriella P. Kjelien valde att skapa en så stark kvinnlig huvudkaraktär anser jag som en av de starkaste och viktigaste komponenterna i boken. Här har vi minsann inget damsel-in-distress nonsens, utan en kvinna som finner styrka i sig själv och är sin egen hjälte.”
– Loveofboooks, Goodreads

”Natalja är en grymt cool huvudkaraktär. Hon känns iskall men hon kan även visa känslor. Jag skulle vilja säga att denna bok är inte för ‘the light-hearted’, det förekommer död och blod osv, inte extremt detaljerat men det förekommer.”
– Bookishyfalling, Goodreads

”En fantastiskt spännande bok där man dras in från första sidan och vill inte ens lägga ifrån sig den efter sista sidan.”
– Camilla, Goodreads

”Fartfylld, kamp mot den renrasiga människan som försöker att utrota alla häxor som sägs ha magiska krafter.”
– Agnetha, Goodreads

”Sällan har en bok fångat mig så som Magin vaknar av Gabriella P. Kjeilen. En magisk bok som inte går att lägga ifrån sig! Läs den!”
– Kim M. Kimselius, Goodreads

 


Sagt om ”Mellody Looh – Flykten”:

”Jag rekommenderar Flykten till de som tycker om fantasy, relationer och spänning med en mörkare underton. Boken passar dessutom bra om man behöver en mer lättläst bok som inte är barnslig, utan vuxen. Detta på grund utav språket som är vackert, men samtidigt relativt kortfattat och enkelt, samt bokens längd.”
– Ellen Gustavson, Goodreads

”Flykten är ett enda stort fantasifullt äventyr och man får möta nya varelser och nya miljöer i den pågående kampen mellan ljus och mörker. Riket under vatten och dess invånare, var det som fascinerade mig mest. ”
– Sara, http://www.beasbokhylla.se

”Denna bok är självklart favoriten av de båda med en mix av spänning, blod och kärlek.”
– Yamilé Andersson, Goodreads

”Det har varit två fantastiska dagar av panik, spänning, skratt och tårar, en riktig bladvändare.”
– Emma Sandberg

”Det är en riktigt spännande historia, och den är ännu bättre än första boken, även om jag gillade den också. Jag är grymt imponerad av Gabriellas fantasi!”
– Ewa Broberg, www.lagomlycklig.nu


Sagt om ”Mellody Looh – Födelsemärket”:

”Det här var en fartfylld bok där det sällan var en allt för lugn stund, helt i min smak med andra ord. Mellody Looh kändes som en ny bok, inte som något jag läst tidigare.”
– Elina, www.elinasbokliv.blogspot.se

”Gabriella skriver fantasy med en tvist, det är lite mörkare och med en helt ny tolkning på så väl vampyrer som formskiftare!”
– Caroline Hurtig, http://carolinehurtig.blogspot.se/

”En perfekt bok att läsa i hängmattan då den är omöjlig att lägga ifrån sig. Det går inte med ord att beskriva hur bra den var utan måste upplevas, läs den! Jag kommer absolut läsa nästa del i serien”
– Siri, www.sizzensblogg.wordpress.com

”Sin mörka historia till trots lämnar boken efter sig en varm känsla. Perfekt att sträckläsa under en filt i favoritfåtöljen framför brasan. Jag trodde alla varianter på vampyrer var uttömda, men icke! Gabriella P. Kjeilen har hittat en egen vinkel även om vampyrerna bara är en bit i det stora pusslet.”
– Annah Nozlin, www.nozlin.se

”Jag skulle vilja kalla Kjeilens bok något mer mogen än andra ungdomsböcker jag har läst tidigare. Hon skyggar inte för att skriva utförligt om sådant andra författare bara hintar om, och jag gillade verkligen det. Det gör mig förväntansfull inför vad hon kommer skriva i sina kommande böcker! Rekommenderas varmt!”
– Cecilia Ax, http://swebookobsession.blogspot.se/

”Det finns ett genomgående tema som handlar om gott och ont som angrips från olika håll. Men det är inte förenklat utan innehåller nyanser och tänkvärda frågeställningar om vad som egentligen är gott eller ont.”
– Kristina Hård, http://kristinahardblog.wordpress.com/

”Mellody Looh är en fartfylld, fantasieggande berättelse om kampen mellan ont och gott och den egna kampen inom den enskilda människan.”
– Sofie Trinh Johansson, http://sofietrinhjohansson.se/

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: